onsdag 29 augusti 2012

ÄLG

Nu har jag äntligen fått komma ut i skogen. Jag har hittat älg alla gånger vi har varit ute men jag är nog lite för het. Älgarna står inte kvar utan går när jag kommer. Det blir att skälla lite här och där när dom stannar till men då fortsätter dom. Ett elände nu är allt gräsfrö som fastnar i ögonen. Husse får spola mina ögon varje gång vi varit ute. Älgen som vi var och tryckte bort från bebyggelsen förra helgen kommer inte tillbaka igen.
Det var en gubbe i Bjästa som sköt den förra lördagskvällen på sin tomt. Han har det nog inte så lätt nu.

tisdag 14 augusti 2012

Spårning

Nu har jag fått vara med när husse och matte skulle skrämma bort en fjolig från ett bostadsområde.  På Lördagsmorgon gjorde vi första försöket. Älgen hade då ätit på äppelträd en häck och andra buskar både på Fredag kväll och Lördag. Några försökte skrämma den men det gick inte så bra.  Jag hittade älgen bara 50 meter från gräsmattan och spårade den mot Holmensvägen men den svängde ner igen förbi några hus och över några vägar. När vi trodde att älgen var skrämd slutade vi. På eftermiddagen var den tillbaka. Det var bara att åka dit igen, samma sak på Söndagsmorgon, då gick den ut i Nätraån så nu hoppas vi att den håller sig borta. På väg tillbaka till bilen hittade jag en ko med kalv bara en bit från gårdarna så dom kan nog få fler gäster i trädgårdarna framöver.

måndag 6 augusti 2012

Taskmörtar

Härom dan var det en älg som blev påkörd med bakbenen av. Husse och matte åkte dit och jag fick följa med. Äntligen tänkte jag får jag komma ut och spåra älg. Vad hände jo polisen som var på plats hade skjutit älgen så husse behövde bara sticka den och kontakta markägaren. Jag fick sitta i bilen och se älgen där den låg. Visst var dom taskiga

lördag 4 augusti 2012

Nu är det nåt fel på bloggen, det går inte att lägga in bilder så jag får väl berätta lite vad som hänt. I början av sommaren blev det en promenad mest varje morgon och då gick husse mest och kollade på blommor. Grönkulla och nattviol är två orkideer som vi hittad. Jag gick och kände alla goda lukter från skogen. Nu är det cykling som gäller, det är väl försäsongsträning. Tranorna som hade en unge har tappat ungen men dom som hade två ungar har båda kvar. Varje morgon går tranorna runt huset och skriker så det blir ingen sovmorgon. Husse han har ju många lite udda intressen, nu har han börjat jaga Mårdhund med kamera. När det är nån som tror sej sett en Mårdhund så åker han ut och sätter upp en kamera. Än har han inte fått nån på bild.