söndag 25 september 2011

Äntligen

Nu har det hänt det har skjutits en älg som jag skällde på. Ni tror väl inte att det var husse som skjöt nädå det var en passare på grannlaget. Jag såg husse och en annan gubbe strax innan det small så han var med även om han inte skjöt. Jag tror att den andra gubben skulle få skjuta men älgen såg eller hörde dom så han gick sakta mot passaren som skjöt. Tror ni att husse tog fram kameran för att ta en bild på mej och älgen, nädå vi satt bredvid älgen en stund innan vi gick tillbaka till vårt område. Det var en kalv som dom skjöt, kon hade lämnat oss en stund tidigare så det var bara kalven jag skällde på innan han skjöt.

lördag 24 september 2011



Här ser ni hur nära kalvarna var 30 meter kanske och jag fick ligga under bordet helt ovetande om detta. Fy f...

jä..a husse

Nu är det för jä...gt inte nog med att man går och skäller på älgar hela dagarna. Idag skällde jag säkert minst 2 timmar på en ensam kalv som inte ville stanna riktigt utan gick en bit stannade en stund och sen gick igen. Jag vände när jag var inne på drömme. På eftermiddan hittade jag ingen älg. Det är nu det jä...ga hände. När vi kom till huset i Rössjö gick vi in och fick lite mat. När husse tittar ut vad är det som står nere på lägdan om inte ko med två kalvar. Det var samma kalvar som jag skällde på förra helgen. Jag låg och vilade under bordet och inte kunde husse släppa ut mej inte. Älgkalvarna var ca 30 meter från huset som närmast. Bilder kommer i nästa inlägg.

måndag 19 september 2011

Jakttider

Nu har vi kommit igång med jakten. Husse har varit på behandlingar och opererat sig under våren och sommaren så det har varit lite si och så med träningen. Husse visste inte om han skulle orka gå flera dagar i följd så han tog in en annan hund första dagarna. Under de sista helgerna har jag fått jaga. Första helgen hittade jag en älg på grannlagets marker skällde en stund men sen gick den. Fick skälla lite här och där innan jag vände om tillbaka. På Söndag var det samma sak älgarna stod inte kvar mer än 5- 10 minuter i upptaget.
Nu i Lördags skulle vi jaga ett liten område där husse trodde att det fanns ko med kalvar. När husse släppte mej ur bilen kännde jag dom direkt inte mer än 150 meter. Husse hade inte ens hunnit ta fram bössa och ryggsäck innan jag började skälla. Det var ko med 2 kalvar men dom stod så nära vägen att dom gick ca 200 meter efter ca 15 minuter. Där stod jag och skällde minst en halv timme och husse stod på vägen men måste flytta in i skogen för alla som åkte förbi och ville stanna och prata. När husse gick in i skogen såg han skymten av oss. Det blev alldeles för oroligt så nära vägen så älgarna drog iväg 300 meter på andra sidan vägen. Där skällde jag säkert en timme innan husse kunde smyga fram. Vilken överaskning det blev, kalvarna var inte med. Husse blev besviken men vi tränade inkallning istället och det fungerade perfekt. På första visslingen sprang jag direkt till husse När husse hade klappat mej lite så fick jag gå tillbaka och skälla vidare, men efter 10 minuter visslade han igen och jag sprang direkt till honom. Den dan hittade jag inga fler älgar.

På Söndag provade vi samma område igen och där var kon med kalvarna. Nu stod dom lite längre från vägen så dom stod kvar. Efter en halvtimme hade husse kommit fram till en liten bergkulle ca 200 meter från mej. Han satt där och fikade och kollade på mej. Efter ca 45 minuter kastade kon upp nosen och kände nåt som oroade henne. Iväg över en bäck och ca 700 meter innan hon lungnade sig så jag kunde börja skälla igen, men då satt det en passare där så dom stack iväg igen. Nu drog hon säkert 1,5 km innan dom stannade och då var jag långt inne på grannlagets marker så husse kom och visslade in mej. På efter middan hittade jag en ensam ko i när heten av en passare och jag hann inte skälla mer än en kvart innan hon drog iväg. Jag hängde på ca 2 km men fick inte skälla mer än några gånger så jag vände om till husse. Nu i . veckan ska vi visst ut, husse, matte och jag. Vi får inte skjuta under veckan men det blir nog en bra träning inför nästa helg