onsdag 27 oktober 2010

Skotträdd

Nu tror jag husse har blivit skotträdd. Efter Lördagens jakt med älgar som for än hit och än dit och en massa radioprat som störde när jag äntligen fick stopp på en älg så satte husse radiotystnad på Söndagen. Den dan började med att jag hittade en älgko inte mer än några hundra meter från husse och matte. Hon stod kvar i upptaget men gick sen sakta mot husse och matte så efter en kvart ungefär så var jag inte mer än 75 metrer från dom. Helt plötsligt rusade älgen mot mej och jag sprang undan en sväng. Innan jag gick fram till älgen igen så hade hon gått upp till husse och matte. 5 meter från husse stannade kon. Tror ni han fick iväg nåt skott? Nä då han vill inte skjuta den kon om jag inte skäller och sen visste han inte om det var några kalvar med. Kan man hjälpa husse mer än så. Kon skenade naturligtvis iväg när jag hittade henne igen. När jag kom tillbaka gick vi en sväng åt ett annat håll för att senare gå mot det område där husse trodde att kon skulle vara. Bara några hundra meter från där jag hittade kon hitade jag en annan ko som hade en kalv som jag skällde på. Dom stod också kvar i upptaget så efter en halvtimme skulle husse försöka smyga i och skjuta. När han var 60-70 meter ifrån kom det en kastvind så älgarna kände honom och drog iväg. Dom gick inte mer än 5 -600 meter innan dom stannade igen i en liten skogsdunge. Innan husse hade hunnit smyga upp så la jag av och kom ner till honom. Vi skulle bara jag till 12 tiden så det blev ingen mer jakt den dan.

fredag 15 oktober 2010

BJÖRN!!!!!!


Allt ska man vara med på. Nu fick jag följa husse på en björnbesiktning. Det var den sista som sköts i länet i år. Jag fick gå fram lös och lukta på björnen när dom flådde den. Det var väl inget speciellt husse har ju luktat så många gånger under hösten men nu fick jag se hur dom ser ut. Husse kan inte förstå varför älgen han sköt på inte föll så vi gick ut på Tisdag för att kolla igen. Vi hittade inget runt där han skjöt men 700 meter längre väst hittade jag en älg. Jag fick skälla ca 10 minuter innan husse skulle flytta en passare och när dom talade i radion stack älgen. Efter att jag varit in till husse och matte en tur hittade jag spåret igen. Älgen hittade jag 8-900 meter österut. Efter några timmars skällning och 7-8 km så kom jag nästan in på E4. Samtidigt som jag lämnade älgen kom husse och visslade in mej. Efter helgen och den här veckan är nog husse ganska nöjd

söndag 10 oktober 2010

Äntligen älgjakt

Nu har det hänt, jag fick gå både Lördag och Söndag under jakten. Även om jag vinglade bort halva Lördan på rådjur så tycker jag att det gått bra. På eftermiddan skulle vi jaga på ett nytt område. Husse hann inte mer än att släppa ut mej ur bilen innan jag hittade älg. Älgen stod kvar en stund men jag är nog lite väl ivrig så älgen stack iväg men jag hängde på. Efter några hundra meter stannade älgen igen och jag fick skälla 5-10 minuter innan han stack igen. Efter ca en timme släppte jag älgen och vände om. Jag tog vägen dit jag trodde husse var men det var där vi slutade på förmiddan. Som tur är har han pejlen så efter en halv timme hörde jag hans vissling från skogen (hur han nu kom dit) då var det bara att springa dit och vi gick ur skogen och till bilen. På Söndag började vi på samma ställe som Lördag eftermiddag och älgen var tillbaka. Det blev samma tur som på Lördag men jag fick skälla lite mer men det var svårt att höra för det var nästan storm. Jag vände på samma ställe som i Lördags men nu gick det bättre att hitta husse. Efter några korvskivor och en macka så fortsatte vi. Helt plötsligt luktar det älg. Jag hittade dom några hundra meter från husse och började skälla. Det var en ko och tjurJag skällde väl 10 minuter när jag träffade på husse igen. Pang, han sköt mot älgen men han var nog lite väl ivrig och skjöt inne i riset så älgen fortsatte men med ökad fart. Efter 7-800 meter han jag upp dom igen och fick skälla lite här och var under ca två timmar innan jag släppte.