måndag 12 oktober 2009

Besviken igen


Nu har Oktoberjakten kommit igång och det har både jag och Sting längtat efter. Vad gör husse då. Jo han tar in en annan hund så både Sting och jag fick sitta i hundgården hela helgen. Fy, och inte bara det dom skjöt en 22 taggare också. När ska jag få jaga då? Nu har vi bara en kalv kvar på tilldelningen. Hoppet finns kvar att det blir nåt framåt hösten.
I Lördags sköts en stor björn som husse besiktigade (290 kg) och inte fick jag följa med på det heller. . Han vill nog inte att jag ska skälla på björnar, men då måste jag ju få träffa några också.
Husse luktar ju så gott när han kommer hem efter en björnbesiktning.
En så dålig helg har jag aldrig haft.

måndag 5 oktober 2009

ÄLG

Nu har det hänt. Jag har skällt på älg. Jag tror inte husse var riktigt nöjd, men vad gör det jag har skällt på älg ensam. Det var i lördags husse och matte gick en sväng med mej. Vi skulle gå där det var minst risk att träffa älg. Jag hade gjort några svängar när jag helt plötsligt kände ett älgspår, färsk kändes det. Jag följde efter och helt plötsligt stod det en älg framför mej. Jag skällde lite men älgen sprang iväg, jag hände på. Efter några hundra meter stannade älgen och jag började skälla igen. Det var ganska nära en väg så efter nån minut när det kom en bil sprang älgen iväg igen. Jag följde spåret runt 1 km men hann aldrig upp älgen igen. När jag vände tillbaka träffade jag husse och matte mitt i skogen dom hade ju pejlen så dom visste var jag var. Det är ju lite fusk. Jag var ju på väg tillbaka dit där jag gick ifrån husse och matte. Viken skön känsla att få skälla på älg, hoppas det blir snart igen.