tisdag 28 juli 2009

Godis

Nu är det dags att skriva lite. Under förra veckan kom det massor av regn så det är väldigt blött i skogen. På bilden står jag på andra sidan av en bäck och undrar hur jag ska ta mej över. Efter lite letande hittade jag ett ställe där det gick att hoppa över. Nu går husse mest och kollar om det finns några bär eller om kantarellerna börjar komma upp. Jag har ju sett hur husse går och äter blåbär så jag smakade också. Dom var goda. Jag har också hittat nåt annat som är väldigt gott. Kattlådan, där finns det ibland nåt som jag gillar. Matte och husse är inte lika förtjust så dom säger ifrån, om dom hinner förstås. Sist vi var ute i skogen gick husse och kollade hur det var med saltstenarna. Där fanns det massor av spår som luktade väldigt intressant, samma doft som älgarna jag skällde på.

tisdag 14 juli 2009

Nya äventyr

Nu har jag varit på en utflykt igen. Vi åkte till nått som heter Stockholmsgatorna. Jag kom på varför det heter så, det är nästan lika avsides som staden. Här sitter jag med matte vid den trollska Uvtjärn. Efter stigen upp till den kanjon som finns där så var det många broar och stegar som jag måste klättra på men det var inga problem. Nu ser man att vattenträningen förra helgen var bra. Jag plumsade i alla sur pölar som jag hittade efter stigen. Vid fikat halvvägs upp så tappade jag en kindtand när jag åt på nån pinne. Husse och matte hade goda mackor men jag fick hålla mej till några pinnar och lite kulor. Nu har jag snart fått nya tänder i hela käken.

måndag 13 juli 2009

Äntligen Älg

Nu har jag äntligen träffat några älgar. Det var i Lördags när vi var i skogen och tränade. Vi skulle träna på att gå i koppel i skogen, och skulle jag träna på att gå på blötmyrar och i vatten. Jag är ju lite rädd för vatten sen jag ramlade ner i brunnen. Efter några blötmyrar så vi gick till ett pass där husse skulle fika. Då fick jag vara lös så jag gick fram mot ett hygge och där där stod dom. Två ÄLGAR och gud vad jag skällde. Dom gick sakta bort från mej och när dom försvann så kollade jag med husse. Han såg väldigt nöjd ut så jag gjorde nog rätt. Efteråt fick jag gå fram och lukta på spåren så jag följde spåren en bit innan vi vände hemåt. Jag har som ni sett tränat på att spåra en älgklöv tidigare. Den luktade inte lika gott som dom här färska spåren men jag gjorde på samma sätt och det verkade husse gilla.

onsdag 8 juli 2009

Utflykt

Nu har jag varit på en längre utflykt till slåttdalsskrevan i Skuleskogens nationalpark. Det var en spännande promenad med många nya upplevelser. När vi skulle passera en bäck så var det en väldigt otäck bro. Det var öppet mellan brädorna så man såg ner till vattnet. Vid den bron fick matte locka mej över, men efter nån bro till så gick det bra att gå över. Det var ganska långt ca 8 km dit och lika långt hem. Det natten sov jag bra. Här på bilden har vi kommit upp genom skrevan och sitter med matte och vilar.